>>
>>

november 2015


Hvordan følge en blogg?

Blogger du på blogg.no kan du følge andre blogger på blogg.no. Hver gang en av bloggene du følger poster et nytt innlegg vil du kunne se innlegget i feeden din inne på øversiktssiden din ("Hjem") og under "Venner" i mobilappene.


 

 

 

Slik går du frem for å følge andre blogger

 

NB! Du må være innlogget for å kunne se "Følg"-knappen. Du kan heller ikke se "Følg"-knappen i din egen profil.

For å følge en blogg kan du:

a) trykke på profilbildet til bloggen du ønsker å følge, enten i selve bloggen eller i en kommentar (gjelder selvfølgelig ikke de som har NAid, Facebookkommentarer eller Disqus)

eller

b) du kan søke den fram i blogsoft


Her kan du se hvordan du søker fram en blogg. Jeg bruker styleconnection.blogg.no i mitt eksempel.


 

 

Skriv eller lim inn bloggadressen (uten http) og trykk på "Søk etter bloggere", eller skriv inn en del av bloggadressen dersom du ikke husker hele, og trykk på "Søk etter bloggere". Du må skrive inn minst to bokstaver i bloggnavnfeltet.

 

Jeg søkte på "stylec" og fikk opp 11 alternativer.

 


 

 

Klikk deg videre inn på profilen og trykk på den grønne "Følg"-knappen.
Dersom du trykket på profilbildet i stedet for å søke er det denne siden du får fram.


 

Bekreft at du vil følge denne bloggen


 

 

Nå vil bloggen komme fram i listen over blogger du følger, og de nyeste innleggene vil være synlige i feeden din inne på hjem.


 

 

Følge noen tilbake:
Når du følger en ny blogg vil bloggeieren se at hun eller han har fått en ny følger, og kan klikke seg inn for å se hvem den nye følgeren er.  Fra siden "Mine følgere" kan man enkelt markere flere blogger på én gang og trykke "Følg" nederst på siden.

 

#bloggno #bloggtips #følgere

5 grunner til at du mister lesere...Hvordan embedde poster og bilder fra Facebook på bloggen?

Det finnes to måter å ta innhold fra Facebook og plassere det i din egen blogg. Her viser jeg den lovlige (og peneste) måten.

Finn posten eller bildet du vil bruke og trykk på den lille pilen oppe til høyre. Velg "Embed post" (på norsk heter det sikkert "innbygg" eller noe slikt)Deretter kopierer du koden (markert i blått) ved å høyreklikke i feltet og velge "Kopier". Pass på at du får med hele koden. 

Så går du til bloggen din og innlegget du vil embedde FB-innholdet i, og her har du to muligheter for å sette inn koden. Du kan enten sette den inn via html-redigering, da styrer du selv hvor i innlegget du skal ha den embeddede posten, eller du kan lime inn koden i kodefeltet, da havner den automatisk nederst i innlegget.

 

Via html-redigering

Trykk på "html av/på" til høyre under tekstboksen slik at du kommer til html-redigeringen (når html-redigering er aktiv forsvinner redigeringsverktøyene øverst i boksen).
Lim inn koden der du vil ha den, og trykk på "html av/på" igjen for å gå tilbake til rik redigering.Nå ser innlegget ditt slik ut. Om du vil se hvordan det blir seende ut i bloggen kan du trykke på "Forhåndsvisning". 

Legge inn via kodefeltet

Skriv innlegget og trykk deretter på "Kode" under innlegget. Lim inn koden. Det embeddede innholdet vil ikke bli lagt til i innlegget før du lagrer innlegget,ved å trykke på enten "Lagre og publiser" eller "Lagre som utkast". Vil du se det i forhåndsvisningen før du publiserer må du trykke på "Lagre som utkast" og deretter velge redigering igjen. 

 

Og slik ser posten ut når den er embeddet i bloggen... 

#bloggno #facebook #embed #bloggtips

Står du når du pisser?


-så det så!

Faith in humanity... restored!

Tirsdag 31. oktober 2006: En storm kommer overraskende på rundt 200 villhester i et naturreservat ved den lille byen Marrum nord i Nederland. Vannet stiger, dikene klarer ikke påkjenningen, og dyrene blir avskåret av vannmassene ute på en liten landtunge.

Fredag 3. november: Hestene har stått "værfast" i tre dager på det som nå er bare en liten holme i sjøen. De er våte, kalde, slitne og mer uvær er i vente. Frivillige kjører mat og ferskvann ut til hestene med båt, flere ganger om dagen, men 19 hester har dødd av påkjenningene allerede. Flere forsøk har vært gjort på å redde de resterende 190, uten hell så langt, men så tar 6 jenter tak i tøylene...

Micky Nijboer (32) har fulgt dramaet og er sikker på at hun har løsningen - hester er flokkdyr og vil følge en lederhest. Hun poster et innlegg i Frieserforumet: "Søker hester og ryttere. Kun erfarne ryttere med hester som ikke er redde for vann."Med fire ryttere i vannet og to på land klarer jentene å lokke hestene til å følge dem over til tørt land.

Rytterne og deres hester: Susan Fransen på Blizzard, Micky Nijboer på Berber, Antje Dijkstra på Humphrey, Hinke Lap på Guinever, Christina Stormer på Perfeft og Fardow de Rueter på King.

Micky Nijboer har senere fortalt sin historie i boken "Zonder trommels en trompetten" (Uten trommer og trompeter).
Denne videoen laget hun til minne om de 25 hestene som døde. 

Året etterpå utnevner dyrebeskyttelsen de seks jentene til "Årets Dyrehelter".

Marrum-amasonene årets dyrehelter 2007
De seks jentene som i november i fjor klarte å redde nesten 200 hester i Noarderleech ved Marrum blir utnevnt til årets dyrehelter 2007 av Dyrebeskyttelsen. Mickey Nijboer, Antje Dijkstra, Hinke Lap, Christina Stormer, Fardow de Ruiter og Susan Fransen mottar prisen i kveld i Ecodromen i Zwolle. De seks jentene får gi 7500 Euro til et godt formål. Hvilket formål de velger blir offentliggjort under Dyreballet i Amsterdam i morgen kveld.

"Det er en stor ære", sier Mickey Nijboer. "Jeg har stor respekt for Dyrebeskyttelsen."

I tillegg til de seks jentene får et titalls andre hederlig omtale av Dyrebeskyttelsen kvelden før Dyrenes Dag. Nijboer: "Og det fortjener de absolutt, for de handlet av samme grunn som oss; kjærlighet til dyrene. Tilfeldigvis var det vår aksjon som fikk medieoppmerksomheten, og derfor fikk vi tittelen, men alle de andre fortjener den like mye."

 

Redningen i nyhetene

 

 

Fix for feil/manglende bilde i Facebookdelinger

Deler du innlegg på Facebook har du nok opplevd å få opp denne irriterende tomme boksen, eller feil bilde, når du limer inn url'en til innlegget ditt.Det kan være mange grunner til at dette skjer. F.eks. kan scraperen til Facebook ha oversett bildeurlen, du kan ha byttet bilde etter at scraperen til FB "så" innlegget første gang, det kan være feil i bloggdesignet du bruker, eller det kan være feil hos Facebook... og så videre.

Heldigvis finnes det en relativt enkel løsning på dette:
Debugverktøyet til Facebook

 Klikk på lenken eller bildet over, og du kommer til debugverktøyet.

Lim inn url'en til innlegget du vil fikse og trykk på "Debug"

 Deretter velger du "Fetch new scrape information". Får du en feilmelding bare prøver du igjen.

 

Scroll litt ned på den nye siden så finner du boksen som viser hva som vil bli vist når du deler. Her skal nå (det riktige) bildet komme opp. 

Trykk på "See this in the share dialog" så får du opp den vanlige del-boksen 

Eller du kan lukke denne siden og i stedet dele på vanlig måte fra statusen din...Lykke til! :)

 

 

PS! Dette fungerer på andre ting enn blogginnlegg også.

 

#facebook #debug #linter

Witcher 3 desktop wallpapers (part 2)

The Witcher 3 desktop wallpapers

Alle er 1920x1200px. Høyreklikk og last ned for å bruke.

#witcher #thewitcher3 #spill #gaming #wallpaper #skrivebordsbakgrunn #geralt #geraltofrivia


hits